5 Ιαν 2011

ΠΑΤΣΓΟΥΕΡΚ






Για όλους μας έρχεται κάποτε η στιγμή που σκεφτόμαστε ότι ίσως θέλουμε να βρούμε το έτερον ήμισύ μας και να φτιάξουμε μια καλή σχέση. Για την υπόλοιπη ζωή μας, για το άμεσο μέλλον, για όσο κρατήσει... Πολλές φορές, όμως, ενώ νιώθουμε ότι έχουμε βρει μια αδελφή ψυχή, χωρίς να το θέλουμε, επαναλαμβάνουμε συμπεριφορές που κάνουν τη δημιουργία και τη διατήρηση αυτής της σχέσης δύσκολη, επώδυνη, σχεδόν αδύνατη.
Ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να είναι εξίσου πλασματικός με κάθε άλλο είδος έρωτα. Τα συννεφάκια, το χάσιμο του μυαλού, η αφηρημάδα, η απροσδιόριστη χαρά ή μελαγχολία είναι επίσης βασικά συμπτώματα ενός έρωτα που είναι διαφορετικός και ίσως πιο βαρύς και βαθύς από όσο θα περίμενε κανείς. Λένε ότι ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι συναίσθημα μοναδικό και αξέχαστο για όποιον το έχει ζήσει…
έρωτας: να είσαι ερωτευμένος ακόμα και με τον τρόπο που ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα του/της. Κάθε κίνηση του/της να είναι εφαλτήριο για μια δική σου κίνηση.
Συναντάς κάποιον, συνδέεσαι μαζί του, γίνεται το κλικ και ερωτεύεστε. Όλα είναι καλά και ωραία και τίποτα δεν μοιάζει να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ακόμα και αν μερικά πράγματα δεν είναι άψογα, όλοι πιστεύουν ή ελπίζουν ότι θα διορθωθούν.
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ταιριάζουν απόλυτα με το σύντροφο τους – και αν όχι απόλυτα, πιστεύουν ότι σίγουρα θα βρεθούν οι χρυσές τομές, γιατί νιώθουν τόσο καλά μαζί που τίποτα δεν μπορεί να τους χωρίσει. Αυτό φυσικά είναι μια μεγάλη παγίδα, γιατί τους πρώτους μήνες της σχέσης σπανίως βλέπουμε τα πράγματα αναλυτικά και ξεκάθαρα και φυσικά δεν γνωρίζουμε τον άλλον άνθρωπο τόσο καλά.
Ο αρχικός υπέρμετρος ενθουσιασμός αρχίζει να υποχωρεί. Όχι απαραίτητα γιατί κάτι κακό συμβαίνει, αλλά γιατί είναι φυσιολογικό. Μετά από την πρώτη περίοδο της εξιδανίκευσης του συντρόφου στα πλαίσια του ερωτικού ενθουσιασμού, έρχεται συνήθως η απογοήτευση. Σιγά - σιγά συνειδητοποιούμε ότι ο σύντροφός μας δεν είναι αυτός που θα θέλαμε να είναι. Τόσο εμείς όσο και ο/η σύντροφός μας αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τα πραγματικά μεγέθη γύρω μας, να βλέπουμε τις αδυναμίες και τα τρωτά σημεία του άλλου, και ανακαλύπτουμε τον πραγματικό άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας, με όλα του τα θετικά και αρνητικά στοιχεία. Μπορεί να αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε πράγματα που μας ενοχλούν αφάνταστα στον άλλο. Διαφορετικές συνήθειες, προτιμήσεις ή ενδιαφέροντα που δε συναντώνται πουθενά είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Σε αυτό το στάδιο αντιλαμβάνεται κανείς τι αγαπά και σέβεται στον άλλο, και τι θα μπορούσε να λείπει. Για να αποφύγουμε την απογοήτευση και το μαρασμό οφείλουμε να περάσουμε σε μια δεύτερη φάση της σχέσης και να αγαπήσουμε τον σύντροφό μας γι' αυτό που είναι και όχι γι' αυτό που θα θέλαμε να είναι. Αυτή η φάση της ώριμης αγάπης βασίζεται στην προσπάθεια, στην γνώση, στην υπομονή, στη φροντίδα και στον αμοιβαίο σεβασμό. Πρόκειται περισσότερο για ένα ατέλειωτο, περιπετειώδες ταξίδι παρά για ένα στόχο που μπορούμε να πετύχουμε μια για πάντα.

To be continued....

2 σχόλια:

  1. "..Αυτή η φάση της ώριμης αγάπης.." βασίζεται στη συνειδητή, αμοιβαία αποδοχή του 'άλλου' ως μοναδικό, διαφορετικό από εμάς ανθρώπινο ον, με τα ελαττώματα, τα λάθη και τις ιδιορρυθμίες του, αλλά και τη διατήρηση στη μνήμη -και στην καρδιά- μας όλων εκείνων που εξαρχής μας έκαναν να τον ερωτευτούμε, να τον εκτιμήσουμε, να τον αγαπήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

OpenDrive - Online storage and file management